Share

postheadericon ANA BENCINA

 

ANA BENČINA, trener plesa i gimnastike

TERMINI UTORAK i ČETVRTAK od 17.30 s tim da će se formirati dodatne grupe ukoliko bude devojčica sa različitim uzrastom kao  i vikendom za slučaj da deca koja idu u školu ne mogu da stignu

Rođena 22.11.1992.  u Beogradu. Završena osnovna muzička škola "Kosta Manojlović" - odsek klavir .
Osnovna baletska škola "Lujo Davičo" - odsek klasičan balet.
Završena Baletska gimnazija - odsek moderan balet.
Apsolvent na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Univerzitet u Beogradu na smeru - Profesor fizičkog vaspitanja i trener kondicije sportista.
Personalni trener.
Radi kao trener gimnastike, plesa i baleta 6 godina.
2016-te godine osnovala svoj studio pod nazivom "Kreativni studio IGRAJ" sa kojim je osvojila razne nagrade na plesnim festivalima i takmičenjima

Ritmička gimnastika je izuzetno lep i atraktivan sport, a od 1984. godine postao je i olimpijski. To je spoj gimnastike, baleta i pokreta uz muziku uz korišćenje odgovarajućih rekvizita (vijača, obruč, lopta, čunjevi i traka). Mnogi je svrstavaju i u umetnost. U Rusiji, odakle je i potekla, naziva se "Hudožestvena" gimnastika, što znači umetnička gimnastika i sa pravom se može reći da je jedan od najženstvenijih i najlepših sportova za devojčice.

Bavljenje ritmikom je moguće početi veoma rano, već od 3-4 godine života. Kod devojčica koje se bave ovim sportom podstiče i razvija motoričke i koordinacijske sposobnosti, gracioznost, krativnost i muzikalnost. Veoma pozitivno utiče na pravilan razvoj muskulature i pravilno držanje tela, a odlična je osnova i za kasnije bavljenje bilo kojim drugim sportom.

Lepota ritmike je u njenoj složenosti, jer vežbačica mora prvo da savlada svoje telo, zatim tehniku rekvizitom i sve to da uskladi sa muzikom. Uz lepe i šarene trikoe koji su danas deo modne industrije, kreativnost i maštovitost vežbačice i njenog trenera čini ritmiku veoma popularnim sportom na svim kontinentima. Lepota bavljenja sportom, druženje, ali i razvoj zdrave, samouverene osobe su prednosti koje ritmička gimnastika pruža devojčicama. Mnoga istraživanja potvrđuju da vežbanje uz muziku ima pozitivan uticaj i na razvoj inteligencije.

Vežbanje ritmičke gimnastike omogućava devojčicama da razviju svoju prirodnu razgibanost i učvrste mišiće celog tela. Zbog načina na koji se vežbe i pripreme izvode, stvaraju se dugački, vretenasti mišići zbog kojih telo izgleda vitko, ali ipak čvrsto. Čak i mnoge devojčice, punačke konstitucije uspeju da nakon određenog perioda vežbanja poboljšaju svoj izgled.

Individualne vežbe traju od 1'15" do 1'30". Na takmičenjima ritmičarke vežbaju sa 4, od postojećih 5 rekvizita, koji se periodično smenjuju prema pravilima Međunarodne federacije - FIG.

Grupne vežbe, u kojima uvak nastupa 5 vežbačica, traju maksimum 2'30". Svaka ekipa ima po dve vežbe. U jednoj, sve ritmičarke nastupaju sa istim rekvizitom, dok u drugoj imaju kombinaciju 3+2 rekvizita. Sa kojim rekvizitima se vežba, propisuje Međunarodna federacija - FIG.

Uz pomoć naših trenera, trudimo se da jedan od najlepših sportova za devojčice, ritmičku gimnastiku, širimo među našom decom i da što više njih uživa u brojnim blagodetima ona pruža

 

 

 

 

Posete sajtu
129002
DanasDanas16
JučeJuče18
NedeljnoNedeljno34
MesečnoMesečno529
UkupnoUkupno129002
prijatelji
    
Translate
|